Tzatziki på tyrkisk yoghurt

 

Nu vil jeg gerne komme med mit bud på tzatziki.

1 kg. tyrkisk yoghurt.
1 stor agurk.
4 store fed hvidløg
1 ½ tsk groft salt (Vær opmærksom på, at jeg deler saltet i to portioner)
2 stk dild
2 tsk oregano
3 spsk Olie
1/3 tsk spidskommen
1/4 tsk muskatnød
(½ liter creme fraiche hvis tzatzikien ønskes mere luftig)

 

Det er egentlig ret nemt og også hurtigt at lave en lækker tzatziki, men der er lige et par vigtige , som man skal være opmærksom på, for at resultatet bliver godt.

Aller først presser jeg de fire fede hvidløg med en hvidløgspresser. Når de lige får lov til at stå lidt presset og trække luft, kommer den gode hvidløgsmag virkelig frem. Riv så agurken på et rivejern og dræn den for vand. Da det er vigtigt, at agurken bliver drænet helt for vand, hælder jeg 1 tsk. salt over agurken og lader den står og hvile lidt. I en passende skål hældes yoghurten ud og peber, dild, oregano, olie, spidskommen, muskatnød og ½ tsk groft salt tilsættes. Dernæst tilsættes agurken og hvidløg også og der røres godt rundt.

Voila, så har du en skål lækker tzatziki.

Hvis du ikke kan spise det hele på en gang, kan den sagtens holder sig i køleskabet i noget tid.