Souvlaki af lammeculotte

Retten serveres her med hjemmelavet tzatziki, middelhavskartofler og grøn salat

 

Souvlaki er kød på spyd- bedst kendt fra det græske køkken. Det smager fantastisk og er nemt at lave.

600 g. lammeculotte til 4 små spyd.

Til marinering
Et løg
En lille håndfuld rosmarin og timian (Hvis det er friske krydderurter, skal de hakkes fint. Hvis de er tørre, skal de knuses).
Olivenolie

Til grillen
1. spsk salt
Olivenolie
En citron
Et fed hvidløg
Oregano
Fire træspyd

Vi foretrække at marinere kødet i minimum 16-20 timer, så vi forbereder gerne kødet aftenen inden, vi skal bruge det. Vi starter med at skære fedtkanten af lammeculotten. Så skærer vi den op i 2 * 2 cm tern og lægger det i en skål. Løget skæres i tynde både og lægges på kødet. Rosmarin og timian tilsættes. Så hældes olivenolie over og smøres godt ind i kødet med resten af ingredienserne.
Blandingen lægges i en plastikpose og får lov til at trække i køleskabet til dagen efter.

Ca. en halv time inden kødet skal på grillen, skal de fire træspyd lægges i vandbad. Sørg for at de er godt dækket. Mens kødet lige får lov til at stå at hvile lidt i stuetemperatur, er der tid til at lave en ekstra marinade. Den skal bruge til at marinere kødet, mens det bliver grillet. Ca. 4 spsk. olivenolie blandes med saften fra en halv citron og hvidløg fra et presset fed. Lad den hvile, indtil kødet skal grilles. En spsk. salt gnides godt ind i kødet. Det sættes på spyddene og pensles med den ekstra marinade. Når grillen er god varm, grilles kødet ca. 3 min. på alle fire sider. Det er vigtigt at pensle kødet med den ekstra marinade, mens det ligger på grillen.

Pak kødet ind i sølvpapir og læg et håndklæde rundt om. Lad kødet hvile i ca. 5-10 minutter. Inden servering tilsættes saften fra den sidste halve citron og lidt oregano.

Bon appetit.