Perfekte ris i riskoger

Jeg er vild med ris!! Jeg elsker ris!!!

Det har dog ikke altid været sådan.

Da jeg var barn, blev jeg altid spist af med klistret og kedelige ris. Kogning af ris i risposer var et stort hit i mit barndomshjem, men det blev bare aldrig et rigtig hit for mig.

Da jeg mødte min skønne mand, gik det hurtigt op for mig, at ris faktisk var hverdagskost hjemme hos ham, og hvis det skulle være ham og mig, skulle det også være ris og mig;-) Der blev selvfølgelig serveret ris, da jeg første gang blev præsenteret for mine svigerforældre, og jeg må indrømme, at jeg var lidt presset over det, for jeg orkede simpelthen ikke at sætte tænderne i en omgang snask. Heldigvis blev min frygt gjort til skamme, og jeg fik serveret de lækreste ris – Heldigvis:-) Så jeg fik både manden og blev glad for risene.

 

Ris til 4 pers.

3 dl. ris
3. dl. vand
1 tsk. salt
En klat smør

 

Først og fremmest skal du bruge en riskoger til denne opskrift. Jeg bruger selv en billig riskoger fra Melissa. Det vigtigste, når man arbejder med ris, er at skylder dem grundigt. I en skål dækkes og drænes de med/for lunken vand. Så længe der er stivelse at se i vandet, skal de vaskes. I mellemtiden sættes 3 dl. vand samt salt til at koge i riskogeren.  Når vandet koger hældes risene forsigtigt i. De fordeles (igen forsigtet) under vandet. Når vandet er forsvundet fra toppen af risene, sættes riskogeren på ‘varm’, smørret tilsættes og låget på riskogeren beklædes med et viskestykke og sættes tilbage over risene. Nu skal de have lov til at stå ihvertfald 20 min. Dog skal de lige løftes nænsomt med en ske.

Bon appetit;-)

Her ses gryderet med kylling, bønner, kartofler og kikærter. Ris som tilbehør.