Gryderet med kylling, bønner, kartofler og kikærter

 

Det er måske en lidt lang titel til en gryderet, men så kender I da hovedingredienserne. Man kan jo putte alverdens ingredienser i en gryderet, men det er rart sommetider at kunne lave den samme ret igen, så derfor har jeg valgt at skrive indholdet ned til denne ret. Den smagte rigtig godt, og det bedste ved det hele var… at der var nok til to dage til 5 personer.

En sjat olie.
3 løg
2 fed hvidløg
2 spsk paprikapasta
3 grønne chili’er (ikke stærke)
800 g. kylling (skåret i små tern)
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. cajun-mix (Kan undlades, men smager godt)
1 tsk. paprika
1 tsk. sukker
Salt og peber
500 g. kartofler (skåret i tern)
1 dåse kikærter
1 dåse hakket flåede tomat.
250 g. frosne grønne bønner
Kogende vand

Hak løgene groft og svits dem med olie til de er gennemsigtig. Tilsæt finhakket hvidløg og parikapasta og svits det, til det er opløst.
Kom kødet og chilifrugterne i og svits. Tilsæt krydderierne og rør det hele godt sammen. Så tilsættes ærter, kartofler og de flådetomater. Knæk de frosne bønner lige inden de tilsættes. Hæld kogende vand i gryden til det dækker. Kog retten op kort og lad det derefter simre ved svag varme i 1-1½ times tid.

 

Serveres med ris og en god salat.